Serantes berget

Upplev Bilbao på ett annorlunda och naturnära sätt!

Serantes berget i Bilbao har en lång historia och är absolut en sevärdhet man inte får missa! Under en lång tid vågade ingen besöka berget på grund av sin pyramidform, trodde man under flera hundra år att berget var en vulkan!

Här kan man göra vad man känner för och njuta av fantastisk utsikt över staden. Det finns även tillfälle att besöka ett antal gamla fästningar, här finns även perfekta stora stigar för vandring och mountainbike.

Ta med en picknick och stanna här en hel dag! Det är absolut värt det!

Utsikt Över Staden

Saknar du att kunna ta de perfekta semesterbilderna från de rätta vinklarna och den rätta utsiktspunkten?

Om du vill uppleva den bästa utsiktspunkten över Bilbao, och komma bort från stadens gator för ett ögonblick. Då har du möjligheten att ta den charmiga bergbanan från Plaza Funicular upp till de stora trädgårdarna i Artxandra. Det är en magisk natur med vacker utsikt och rikt av fågelkvitter. Det finns möjligheter att köpa mat och dryck på mysiga caféer. En fantastisk panorama vy över staden som du sent kommer att glömma! 

Sjöfartsmuseum, Marítimo Ría i Bilbao

Ett perfekt avbrott på semestern och en rolig och lärorik aktivitet för hela familjen skulle vara ett besök på Bilbaos sjöfartsmuseum!

På sjöfartsmuseet Ría de Bilbao kommer ni att lära sig mer om Bilbaos historia inom skeppsbygge och sjöfart!

Utanför museet finns det imponerande flytande utställningar med båtar och andra marina tillbehörigheter!

Sjöhistoriska museet Ria de Bilbao öppnades år 2003. Utställningarna på museet är för att sprida det maritima kulturarvet, som är kopplat till Bilbao!

Gå över Puente Colgante

Bilbao har många historiska och moderna sevärdheter, en av de roligare är hängbron Puente Colgante. Strax utanför Bilbao, kan man hitta Puente Colgante. Det är garanterat den märkligaste av alla broar du har sett!!

Bron är en av Bilbaoregionens huvudattraktioner och är känd som ”hängbron” (Puente Colgante betyder ”hängbron"). Det finns två sätt man kan roa sig med att ta sig över floden, antingen med gondol eller att promenera över bron. Att promenera över hängbron blir definitivt en rolig upplevelse värd att minnas!

Guggenheim-museet

Detta museum är inte bara för den som älskar konst! Detta är även något för den som har öga för arkitektur och design!

Guggenheim-museet i Bilbao har bara varit öppet sedan 1997, men det har redan hunnit bli en av världens mest imponerande byggnader.

Museisamlingen består av en fantastisk samling av amerikansk och europeisk 1900-talskonst. Byggnaden ritades av den amerikanske arkitekten Frank Gehry och har fått mycket uppmärksamhet för sin djärva, originella stil. Byggnaden har gett staden Bilbao en ekonomisk uppgång just för att den är en mycket attraktiv sevärdhet!